За нас

Фирма "Технокон"ООД е наследник на многогодишен опит в областа на индустриалните ремъци и транспортни ленти.

От своето основаване стремежът за натрупване на знания и опит винаги е бил движестият елемент във фирмата.

Началото е дадено през 1997г. със създаване на фирма "Римтех"ООД - дистрибутор за България на фирмата "Leder Beltech" - Швейцария за плоски и тангенциални ремъци, с марката Rapplon, а в последствие и на "Verseidag Beltech" - Германия за синтетични транспортни ленти от PVC, PU, Elastomer, Силикон, Тефлон, Гума и други.

Новото хилядолетие бива белязано от сливания и реформи, както в семейството на Ammeraal така и в България, за да бъде достигнат нов формат през 2008г., фирма “Римтех”ООД престана да съществува, а щафетата e поета от „Технокон“ ООД.

Годината е 2019, в която водещите световни лидери в областа на производството на транспортни ленти и синхронни ремъци, холдингите на "Ammeraal Beltech" - Нидерландия и Megadyne" - Италия решиха да се слеят в нов пазарен лидер.

Понастоящем, ние сме официални представители на холдинга "AMMEGA" включващ брандовете "Ammeraal Beltech", "Uni Chain", "Megadyne", "Sampla", "Mapelli" и др., специализиран в разработването и производството на термопластични ремъци и ленти предназначени за индустрията, характеризиращи се с високо качество и дълъг експлоатационен живот.

В допълнение, фирма "Технокон"ООД е официален представител и на фирмa Volta Belting ,пионер и лидер в производството на продукти от хомогенен термопластичен PU.

Други наши партньори са фирмите "Mitsuboshi" - Япония, "Flexco" - Германия, "Nitta" - Япония, "Reveyron" - Франция, "TREX" - Холандия, "Transnorm" - Германия, "Astin" - Италия и др.

През последните години, фирма "Технокон" ООД многократно разшири своята номенклатура на склад, инвестира в модерен сервиз и квалифицирани служители, с които е в състояние да отговори на нуждите на българския пазар.

Фирма Технокон предлага транспортни ремъци, зъбни шайби, вериги и верижни колела